Translate

четвер, 5 березня 2015 р.

Історія імені "Світлана"

Світлана - світла, чиста (старослов'янське). Жіночий варіант російського чоловічого імені Светлан, від слова "светл". У грецькій мові йому відповідає ім'я Фотіна. Цим ім'ям і називають Світлан при хрещенні.
Зодіак імені: Водолій.
Планета: Нептун. 
Колір імені: блакитний. 
Камінь-талісман: гірський кришталь. 
Сприятлива рослина: дерево, квітка - лілія.
Заступник імені: заєць-біляк. 
Щасливий день: субота. 
Щаслива пора року: зима.
Основні риси: легкість, активність, сприйнятливість.
ІМЕНИНИ святих покровителів - Світлана (Фотіна, Фотінія) Палестинська, преподобна, 26 (13) лютого.
ІМ'Я І ХАРАКТЕР
Світланка - дуже допитлива дитина, досліджує кожен куточок у квартирі, із захопленням виявляє нові предмети. Вона росте товариською життєрадісною дитиною, яка любить  гру. До шкільних занять ставиться досить прохолодно, але у неї чудова пам'ять,  розум, вона швидко і легко, хоча і неглибоко, засвоює інформацію, бадьоро відповідає на уроках - проблем з успішністю практично немає. Втім, Світлана може  зацікавитися окремим предметом, тоді вона вивчає його глибоко, грунтовно і цей предмет  може згодом стати для неї основою у професійній діяльності. Світлану захоплюють фільми про кохання, вона багато читає, особливо книги по улюбленому предмету, із задоволенням ходить у театр, на концерти  естрадних співаків. Хороший організатор, ініціатор всіх заходів у класі, активна, любить командувати, впевнена в своєму праві на це. Але хитрості в ній немає, вона все робить щиро. Світлана дуже сприйнятлива: які цінності закладені в ній батьками, ті й будуть для неї основними. Але найчастіше вона робить себе сама, самостійна, працелюбна, добре пристосовується до життя.
Доросла Світлана вся зіткана з протиріч: вона добра до людей і як ніхто вміє заподіяти їм біль; вона безкорислива, але не упустить свого; вона твердо знає, що їй потрібно, вибрала вірний шлях, але в найважливіший момент звернула з потрібного напрямку.
Світлана дуже охайна, з дитинства стежить за своєю зовнішністю. Завжди по моді одягнена, причому це не залежить від її матеріального стану, навіть навпаки: труднощі активізують її фантазію, з двох старих суконь вона пошиє собі запаморочливе нове.

Світлана здатна, якщо зараз це необхідно, різко змінити свої погляди, наміри, перевчитися, повністю змінити професію. Світлана знаходить себе у багатьох сферах діяльності, найчастіше вона викладач, інженер, лікар, нотаріус, бухгалтер, психолог, працівник телебачення. Світлана може зробити  кар'єру. Світлана компанійська і товариська. У сім'ї Світлана дуже старанна господиня, прагне створити затишок, робить заготовки на зиму. Дуже дбайлива мати, дітям вважає за необхідне дати гарну освіту. У будинку всі предмети на своєму місці.

Немає коментарів:

Дописати коментар